Jambo Wzungu's !
Hallo allemaal !
Hoe is het daar in het wonderschone Nederland??
Hier in Kenia gaat alles zijn gangetje en beginelke dagsteeds meer te wennen aan de omstandigheden hier.. Het eten gaat nog wat moeizaam, maar mijn spaghetti vorige week was erg geslaagd, dus dat ga ik lekker iedere week 1x maken ! Het reizen met de matatu heb ik inmiddels ook wel onder de knie, maar dat neemt niet weg dat ik echt een hekel aan dit vervoersmiddel heb gekregen ;) Doorgaans passen er zo'n 14 mensen in, maar ze blijven doorgaan tot zo'n 10 mensen meer, en ja dan is de comfort ver te zoeken....
Donderdag heb ik voor de keer meegewerkt bij het Medical Program in Blessed Camp. Dit was heel boeiend, maar ook erg triest om te zien hoe somige mensen rondlopen.. De meeste kinderen kunnen zelf met een mesje de jiggers (zandvlooien) verwijderen, ik heb het gelukkig nog niet bij iemand moeten hoeven doen want het zag er erg pijnlijk uit!Een jochie had zijn hele voet voet aan de onderkant open door de jiggers. Zo triest, er zaten er plekken/gaten van ruim 4 cm ! En vervolgens moest daar ook nog in gesneden worden, erg akelig. Bijna alle kindjes hadden keine wondjes, welke ik moest ontsmetten dus dat was wel oke om te doen voor de eerste dag ;) Daarna ook nog de volwassenen met Lepra moeten helpen, door bijvoorbeeld met een dikke creme benen in te smeren(beetje massage haha)of antibiotica in de wonden te doen en schone verbanden aan te leggen. Al met al was het een behoorlijk indrukwekkende ochtend, erg leerzaam, maar bovenal zeer triest!
Gisteren ben ik naar Mombasa geweest, naar Gnomongo Village. Hier kun je alle verschillende stammen van Kenia en hun gebruiken bekijken, heel erg boeiend! Je neemt in een kijkje in hun hutjes, ze leggen vanalles uit (in hun eigen taal hihi, maar er was een goede gids) en de traditionele dansen deden ze voor. Heel grappig en leuk om te zien, totdat ik zelf mee moest doen..... haha toch leuk! Daarna ook nog in de stad Mombasa geweest, maar daar ben ik geen favoriet van geworden, veeeeel te druk en zo veel herrie en verkeer. Was blij dat ik weer op de ferry zat, richting mijn dorpje..
Vandaag ben ik naar het strand geweest, waar ook een leuk barretje ligt. Dit is erg westers dus je bent voor de verandering niet de enige blanke en lekker westers eten!! Hmmm, dus daar heb ik even genoten van een pizzaatje en een biertje ;)
Het weekend is dus snel voorbij gegaan! Morgen is weer Medical Program op Blessed Camp (2x per week) en de rest van de dagen zal ik weer op het schooltje werken.. En hopelijk weer een leuke nieuwe activiteit bedenken voor het weekend!
De foto's erop zettenis toch meer werk dan ik had verwacht, but I am working on it!
Heel veel liefs
Channie
Leuk um te lezen Channie! Biertje haw zieker good gesmaakt;)? haha. Mot vaak aan dich dinken opstap es ze os leedjes drieje!
Phoe wel heftig watste zies huur... hopelijk wensse dao aan este zoeget augh nog 2 x per week mos doon.. Succes mit leuke activiteiten te verzinnen, zal wel good komen! Bin super benujt nao de foto's hoop dat t gaw geet lukken! Hiel veul plezeer! Poenies xxxx
Ha sjattie,
Fijn dat je ons zo goed op de hoogte houd van alles!
Klinkt allemaal zeer boeiend en ja ook triest natuurlijk, maar ik wed dat jij die kindjes ook wel een fijne tijd bent aan het bezorgen en daar gaat het uiteindelijk om!
Heel veel poene,
XXXXXXX
Eej Chantal,
Gelukkig gaat het goed met je en heb je al interessante dingen mogen meemaken. Fijn dat je veel afwisselend werk hebt en toch na een week werken van een biertje kunt genieten ;) Verder zijn we onder de indruk van het reizen met de matatu!
Hier gaat ook alles goed. Donderdag is Raoul de vloer gaan leggen en morgen gaan we bij je eten en zorgen dat de vloer af komt. Gisteren zijn we naar Extrema geweest en hebben we grappige foto's in de photobooth gemaakt. Deze sturen we je nog door via de mail. Raoul moet nog een week werken en dan gaan we op vakantie. Ook het zonnetje opzoeken en wat dichter bij jou. We denken aan je en wensen je nog veel plezier met je grote avontuur!
Liefs Raoul en Sanne
Daaag leef blaank meitske!
Jeetje sjat, wat maak je al veel mee op zo'n korte tijd!
Vind het echt super-super stoer wat je doet!
En fijn dat je buiten het dorpje ook ff een sigaretje kan paffen op het strand met een fris pilske erbij, voel je je dan misschien eventjes wat minder ver weg van Eijsden ;-)
Ga zo door met het goeie werk dat je doet, en geniet er ook vooral van, want je krijgt denk ik heel veel glimlachen te zien op die snoetjes daar!
Dikke poen XXXX bieske
Ha Chantal!!
Wat heerlijk om je verhalen te lezen!! Echt heel leuk!
Geniet ervan want dit is je droom die uitkomt!!! :)
als ik je verhalen lees denk ik alleen maar meer, dat wil ik ook!! Hihi!
Liefs Lynds!
Haaay stuk!
Zo, wat een verhalen allemaal!! WOW!!!! Ik begrijp dat het eten erg naar je zin is hahaha ;)
Balen dat je het kabeltje vergeten bent he.. ben ns benieuwd naar al die kliekjes van je!
maar goed.. ik lees je nieuwste verhaal snel weer.. succes met alles! YOU CAN DO IT GIRL! :) ly !
Heeey Channie!
Wat ontzettend leuk die blog!! Door je gedetailleerde beschrijving(en) kan ik me precies voorstellen hoe het er daar uit moet zien! Het lijkt me best eng om in je eentje in een ver land te zitten, ik vind dat je het heel goed doet! Zo te horen heb je het ook naar de zin! Jammer dat je nog niet echt een rustmomentje gevonden hebt..
Haha, de negertjes zijn allemaal erg enthousiast over je komst, geloof ik! We missen je allemaal hier! Van Willie moest ik zeggen dat ie je op Extrema miste :) en ik moest je per direct sms'en om je dat te vertellen! Haha, dat heb ik toen maar niet gedaan.. Maar bij deze dus ;)
Channie, nog heel veel plezier! Doe voorzichtig en tot gauw!
hele dikke poen uit belgie/nederland/eijsden! ;)
Smaksmaksmak!!
Jambo Mzungu Chantal, Habari?
We zijn blij dat je het inmiddels goed naar je zin hebt in Blessed Camp en lezen met interesse jouw interessante ervaringen. Zo te lezen doe je veel ervaring op met de kindjes en de mensen in het lepra dorp. Minder leuk om te lezen is het feit dat er zo veel armoede is en dat ze blij zijn met een lepeltje bonen. In de Hoorn van Afrika is momenteel hongersnood en als je jouw verhalen leest, heb je de neiging om met een zak maïs in het vliegtuig te stappen. Wat zijn wij dan rijk en beseffen dat niet altijd vanwege de waan van de dag. Mzungu Chantal, spreken de meeste mensen Engels of alleen de gastouders en de leiders van het kamp? Leuk dat je Italiaans kookt voor jouw Afrikaanse gastouders, kun je ons als je terug bent de Afrikaanse gerechten leren maken, lijkt ons leuk. Hier in Eijsden is alles goed. William is druk bezig met jouw vader (Mzungu Thijs), Raoul en Jo om de laminaten vloer te leggen. Het wordt mooi volgens Wil, nog een paar klusjes en daarna kan de verhuizing beginnen. Wil heeft het er maar druk mee. Zo Chantal, we wensen je nog heel veel plezier in Msambweni en tot later maar weer. Liefs van schoenpap en schoenmam
Channie,gaank zoe door!! Diech bis good bezig! Geneet vaan de klein dinger,want die zien groet en geeve diech völ.
Puunekes xxx marlou
hoi chantal, wat een verhalen al na een week!
heb ze met plezier gelezen en wacht al op de volgende. geniet van alles wat je meemaakt en veel leuke dagen met de kinderen! poen ellen.
Eeey channieee!!
Wouw wat een ervaringen en indrukken
allemaal! Knap van je! Vind t super om je verhalen
te lezen, doe je goed ;)
jaa m'n feest wat superrr geweest egt een grote verassing
hier in Nederland mis je helemaal
niks in iedergeval! Geniet nog en ik kijk uit naar t volgend verhaal van je!!
Dikke poen
Sjatje!! Wat een leuke foto's en verhalen!! Ben blij dat het je inmiddels goed bevalt daar en je eindelijk je zo lang gekoesterde wens kunt vervullen! Je doet het erg goed en ben heel trots op je. Doe voorzichtig en kom gauw terug naar ons paleis in wording!! Dikke kus en heel veel liefs van mij!!
Hoi Chantal.
Ik lees met een beetje jaloezie jouw verhalen. Als ik hier vroeger de mogelijkheid voor gehad had zou ik dit heel graag gedaan hebben, wat een mooie kans om deze kant van het leven te zien.
Goed van jou dat je hebt doorgezet, dit is een ervaring die je je hele leven niet meer vergeet.
Wat een schatjes die kindertjes, je zou ze zo mee willen nemen, vooral als je ziet in wat voor erbarmelijke omstandigheden ze moeten leven.
Wat hebben wij het toch goed en wat kunnen wij klagen op gezonde benen.
In Spaubeek zijn veel collega's nu met vakantie.
Een nieuwtje, Veerle gaat als beginnend teamleider beginnen in Heel, per oktober. Geweldige nieuwe kans voor haar maar jammer voor ons.
Ik ga in augustus op vakantie naar Italië, het wordt tijd want het weer hier is knudde.
Hé Chantal veel succes nog en vooral veel plezier en hou ons op de hoogte.
Groetjes Sonja
Hallo Chantal
schitterend werk wat jij daar doet
geniet er maar van want want dit vergeet je nooit meer
en zal een grote ervaring zijn voor de rest van je leven
Lieve Chantal,
Wat een enorm avontuur. Ik heb echt heel veel respect dat je dit doet en durft. Veel anderen zullen er wel eens over gedacht hebben, maar om het echt te doen heb je lef nodig. Super. Ik wens jou en de mensen die je nu om je heen hebt heel veel mooie momenten toe.
Groetjes Hanneke